Sådan kommer du i gang med at søgemaskineoptimere din hjemmeside

Sådan kommer du i gang med at søgemaskineoptimere din hjemmeside

At søgemaskineoptimere, også kaldet SEO (Search Engine Optimization), handler grundlæggende om, at få en potentiel kunde til at vælge din hjemmeside, istf. din konkurrents, når denne laver en Google-søgning.

SEO er enkelt og meget teknisk på samme tid. Du skal skrive engagerende tekster med målgruppen for øje og samtidig forstå, hvordan søgemaskiner fungerer – og det ændrer sig ofte. 

Første skridt er altid, at få sat Google Analytics op. Bruger du som jeg WordPress, er der flere plugins, heriblandt Googles egen, der gør det nemt.

AnswerThePublic

Når din hjemmeside er sat op og klar, er det bare med at få skrevet en masse tekst. Og så sidder du der med skriveblokering. 😫

Læs også: Her finder du inspiration til dit næste nyhedsbrev.

Sådan kommer du igang med at søgemaskineoptimere din hjemmeside med AnswerThePublic

Det er altid en god idé at lave et mindmap på et stykke papir. Men det behøves du faktisk ikke med hjemmesiden AnswerThePublic. Som med et mindmap, skriver du dit søgeord, eksempelvis “chokolade” og vælger land og sprog. Hjemmesiden kvitterer med en række søgetermer. I dette tilfælde 63.

👉 answerthepublic.com

Google Trends

Men hvor mange søger egentlig på det, som du skal til at skrive om, og hvad trender lige nu? Her er Google Trends et super værktøj.

Læs også: Sådan finder du dine konkurrenters SoMe-annoncer.

Sådan kommer du igang med at søgemaskineoptimere din hjemmeside med Google Trends

Som med AnswerThePublic kan du vælge land, men oveni kan du også sammenligne med andre søgninger, finde relaterede søgninger, emneord og en hel del mere. I Google Trends kan du virkelig dykke ned i data. Så dybt at du hurtigt glemmer, hvorfra du kom. 😉 

👉 trends.google.com

Morningscore

Så langt så godt! Du har fået skrevet den første tekst, og der sker ingenting. Det er i sig selv ikke noget foruroligende i. Det tager tid før at potentielle kunder søger og finder hen til dig. Det vigtige er, at du bliver ved med at søgemaskineoptimere din hjemmeside.

Men hvordan sikrer du dig, at du gør arbejdet rigtigt? Morningscore er det mest enkle og pædagogiske SEO-værktøj jeg kender til – og så er det dansk. 

Sådan kommer du igang med at søgemaskineoptimere din hjemmeside med Morningscore

Jeg foretrækker at anbefale gratis værktøjer, men SEO-værktøjer er dyre og Morningscore har flere meget brugbare features bl.a. missioner. Her bliver du guidet til, hvordan du forbedrer din hjemmesides søgeord, links og helbred. 

Prisen starter fra 397 kr. om md. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil se, hvordan jeg bruger Morningscore. 

👉 morningscore.io